Over Fongers

Kwaliteit en duurzaamheid, daar staan we voor bij Fongers. Lees hier meer over ons en de geschiedenis.

Ongekende kwaliteit

Sinds 1884

Een echt Hollands fietsmerk dat haar oorsprong vindt in Groningen, 1884. De onverminderde keuze voor kwaliteit en duurzaamheid van alle Fongers modellen maakt dit merk ongekend populair binnen Nederland. Inmiddels is Fongers gevestigd aan de Gompenstraat in Waalwijk, waar de drang naar het leveren van een kwalitatief hoogwaardige fiets voor een eerlijke prijs onverminderd groot is.

Zoals u op de foto hiernaast kan zien heeft zelfs koningin Juliana (en haar opvolgers) gekozen voor de ongekende kwaliteit van Fongers.

1

1884

In 1884 werd Fongers opgericht door Albert Fongers. In eerste instantie richtte dit bedrijf zich naast fietsen op hoefbeslag en grof-, kunst- en fijnsmederij.
2

1890

De heer Fongers besluit zich volledig te richten op het produceren van rijwielen. Niet veel later wordt een groter pand naast de bestaande smederij gebouwd. De eerste rijwielfabriek van Fongers is een feit.
3

Jaren '20

In de jaren '20 zien we koningin Wilhelmina op een Fongers fiets rijden. Later zouden ook Juliana en Beatrix dit voorbeeld volgen.
4

2020

De naam Fongers Fietsen wordt overgenomen door Theo Mank. Hij blaast het oerhollandse kwaliteitsmerk nieuw leven in.

Proefrit maken?

Kom gratis en vrijblijvend langs om onze modellen uitgebreid te testen

Vind een dealer

Vraag onze brochure aan

Bekijk alle modellen en uitgebreide informatie in onze gratis brochure.

Brochure aanvragen
Wat anderen zeggen

Klantervaringen

Supergoede ervaring met Fongers. Fiets is van goede kwaliteit en de service goed. Er wordt eerlijk advies gegeven en ben zeer tevreden met mijn aankoop.

Jan