Over Fongers

Kwaliteit en duurzaamheid, daar staan we voor bij Fongers. Lees hier meer over het merk Fongers en onze geschiedenis.

Ongekende kwaliteit

Sinds 1884

Een echt Hollands fietsmerk dat haar oorsprong vindt in Groningen, in 1884. De onverminderde keuze voor kwaliteit en duurzaamheid van alle Fongers modellen maakt dit merk ongekend populair binnen Nederland. Inmiddels is Fongers gevestigd aan de Gompenstraat in Waalwijk, waar de drang naar het leveren van een kwalitatief hoogwaardige fiets voor een eerlijke prijs onverminderd groot is.

Zoals u op de foto hiernaast kan zien heeft zelfs koningin Juliana (en haar opvolgers) gekozen voor de ongekende kwaliteit van Fongers.

1

1884

In 1884 werd Fongers opgericht door Albert Fongers. In eerste instantie richtte dit bedrijf zich naast fietsen op hoefbeslag en grof-, kunst- en fijnsmederij.
2

1890

De heer Fongers besluit zich volledig te richten op het produceren van rijwielen. Niet veel later wordt een groter pand naast de bestaande smederij gebouwd. De eerste rijwielfabriek van Fongers is een feit.
3

Jaren '20

In de jaren '20 zien we koningin Wilhelmina op een Fongers fiets rijden. Later zouden ook Juliana en Beatrix dit voorbeeld volgen.
4

2020

De naam Fongers Fietsen wordt overgenomen door Theo Mank. Hij blaast het oerhollandse kwaliteitsmerk nieuw leven in.

Proefrit maken?

Kom gratis en vrijblijvend langs bij een van onze verkooppunten om onze modellen uitgebreid te testen!

Vind een dealer

Vraag onze brochure aan

Bekijk in onze brochure alle Fongers-modellen met uitgebreide informatie, geheel vrijblijvend en gratis!

Brochure aanvragen
Wat anderen zeggen

Klantervaringen

Arnold Maassen

Supergoede ervaring met Fongers. Fiets is van goede kwaliteit en de service goed. Er wordt eerlijk advies gegeven en ben zeer tevreden met mijn aankoop.

Jan van de Maasakker

Super gave fiets ontvangen afgelopen week, een rappe motor erin en tevens een hele mooie kleur. De fiets was zelfs 2 dagen eerder dan verwacht beschikbaar om uit te leveren. Mijn vrouw heeft de Fongers superior gekocht en ze zien er flitsend uit voor deze prijs. Onze verwachtingen zijn overtroffen.

Richard Hielle

Een lekker vlot fietsje die wij mee nemen op de boot (twee stuks) en in de zomer ook gebruiken in de caravan. Erg tevreden mee!

Joke van Driel

Ben blij met mijn fiets. Precies zoals omschreven op internet. Goede service. Prettige mensen.

Henk Jansen

Heel erg blij met mijn keuze voor Fongers. Al een tijdje op zoek geweest naar een goede elektrische fiets. Na een testrit gekozen voor de Fongers Livorno, wat een goede fiets en goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik raad Fongers zeker aan!

Samantha van Eldijck

De Fongers moederfiets is ideaal voor alle moeders. Makkelijk om op de fiets te stappen en fiets heerlijk. Echt een goede aankoop geweest voor mij en mijn zoon!